ВелоБиблиотека - това е най-новата услуга на Варненската билбиотека, която ще

...
ВелоБиблиотека - това е най-новата услуга на Варненската билбиотека, която ще
Коментари Харесай

Велобиблиотека ще е на разположение на варненци

ВелоБиблиотека - това е най-новата услуга на Варненската билбиотека, която ще бъде показана през днешния ден. Тя е единствената в страната и съставлява разнос на книги с товарен велосипед, оповестява " Дарик ".

В края на предходната година, в продължение на почналата по-рано във Варненската библиотека екологична идея за развиване и резистентност „ Зелена линия “, институцията закупи един товарен велосипед за разнасяне на книги в отдалечените от центъра зони на града. Основната цел на услугата е да стигне до тези консуматори, които имат разнообразни усложнения да посещават библиотеката физически. Ориентирана е към младежи, майки с деца и възрастни хора, живеещи в отдалечени от идеалния център на града региони.

Услугата планува да се разнасят авансово поръчани с електронна поръчка книги по авансово разгласен график. ВелоБиблиотеката ще бъде сезонна и ще пътува според от метеорологичните условия (от април до ноември). Според предварителния график първоначално ВелоБиблиотеката ще има по едно посещаване един път седмично единствено до една локация (или общо 4 визити месечно). Посещенията ще се правят във закрепен час – от 10.30 до 12.30 ч.

Предвид наличната велосипедна инфраструктура все още се плануват три библиоточки: Ботева градинка, кв. „ Младост “ (Ледена пързалка), кв. „ Чайка “ (Детска площадка до бл. 7Г).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР